Det undermedvetna – ”Du vet vad du inte vet, att du vet”…

Matt Hudson kommer till Göteborg och ska hålla en kurs i just detta den 9-10 mars vill jag nu för er berätta mer om detta.

Efter att själv ha utbildat mig hos Matt Hudson har jag ett helt annat förhållningssätt till mig själv. Jag upplever att det är första gången jag verkligen vet vem jag är och vem jag vill vara. Rädslorna är borta, likaså stressen (förutom för det som man faktiskt bör vara rädd för eftersom människan har så kallade försvarsmekanismer) och jag coachar mina klienter på ett djupare och mycket mer effektivt sätt.

Det är nu ett bevisat faktum – Ditt undermedvetna styr ditt liv!

Vad eller vem är det som får dig att komma upp ur sängen då du vaknar på morgonen? Att stänga av väckarklockan innan du ens vaknat? Att duscha, klä dig, göra allt detta som sker helt automatiskt utan den minsta eftertanke eller avsikt?

Du svarar kanske: Det sker helt omedvetet.

Vi slår upp ordet omedveten i Svensk Ordbok och finner följande definitioner 1/ som saknar förmåga att uppfatta något 2/ som inte har förståelse för något eller vetskap om något.

Då inställer sig frågorna: 1/ Om du saknar förmåga att uppfatta att väckarklockan ringt, hur kommer det sig då att du stänger av den? 2/ Om du inte har förståelse för eller vetskap om att det är morgon och att du behöver stiga upp för att hinna till jobbet, varför gör du det då?

Du föreslår kanske att det sker undermedvetet, d.v.s. – igen enligt ordboken – något du inte är aktivt medveten om men som påverkar ditt beteende utanför viljans kontroll.

Men någonstans inom dig finns väl ändå viljan att stiga upp och komma i tid till jobbet?

Ett nytt perspektiv på varför vi är som vi är har införts av vissa banbrytande forskare.

Främst bland dem är tidigare professor i medicin vid Stanford University, Dr Bruce Lipton.

Till exempel  så visar Dr Lipton att om vi tolkar saker och ting på ett positivt sätt så börjar vi leva ett hälsosammare och bättre liv, oavsett den genetiska uppsättningen vi startar med. Vi får en ny attityd, skickar nya meddelanden till cellerna i vår kropp och då kan vi faktiskt programmera vår hälsa och vårt beteende. Det kan även förändra cellstruktur, förändra sjuka celler till friska celler. Detta är också något som forskare idag är väldigt intresserade och facinerade av.

Matt hudson har berättat en del för mig i sitt arbete med cancersjuka patienter och hur många av dem faktiskt levde många år längre än vad läkarna förutspådde och många av dem blev rentav friska.

Matt Hudson har även påvisat och undervisar i detta för medicinstuderande vid Newcastle universitet.

Dr Lipton förklarar att det finns två separata sinnen som skapar vad han kallar kroppens kontroll-röst. Det finns en medveten tanke som kan tänka fritt och skapa nya idéer “out of the box”. Sedan är det undermedvetna, vilket egentligen är en super dator laddad med en databas med programmerade beteenden, varav de flesta vi förvärvat innan vi fyllt sex år.

Det undermedvetna kan inte gå utanför sina fasta program – det reagerar automatiskt på situationer med sina tidigare lagrade beteende och svar OCH det fungerar utan kunskap eller kontroll av medvetandet. Det är därför vi  i allmänhet är ovetande om vårt beteende, det mesta av tiden är vi inte ens medvetna om att vi agerar omedvetet. Det undermedvetna är igång i vår hjärna, ca 95% av tiden!

De av oss som någon gång har tagit sig tid att kolla in våra omedvetna/undermedvetna tankar vet  också att många av våra undermedvetna program och tankemönster är baserade i negativitet – till exempel rädsla för vad andra människor tänker om oss, rädsla för att inte vara älskad och respekterad som vi är, rädsla för att göra misstag på jobbet osv osv

Så … hur fförändrar vi dessa “gamla program” i det undermedvetna, förstår dem, för dem till ett medvetet plan och DÅ göra den verklige förändringsprocessen och bli den du verkligen vill vara och den du faktiskt är?

Det är just det du lär dig i denna kurs som Matt Hudson håller den 9-10 mars.

Så vad väntar du på?

Om någon tänker pengar måste tanken på pengar ha kommit från utsidan, men önskan om pengarna kommer inifrån. Tankarna kommer från utsidan och sedan fäster de på insidan till dina önskemål.
Det undermedvetnas funktioner

 • Det undermedvetna lagrar minnen – tillfälligt (arbetsminnet/korttidsminnet) och för längre tid (långtidsminnet).
 • Det undermedvetna är alla känslors hemvist.
 • Det undermedvetna organiserar alla minnen; efter Tidslinjen och som Gestalter.
 • Det undermedvetna förtränger minnen som innehåller olösta negativa känslor.
 • Det undermedvetna presenterar bortträngda minnen så att vi ska få möjlighet att bearbeta dem eller ladda ur negativ energi.
 • Det undermedvetna kan behålla/dölja bortträngda känslor för att skydda jaget.
 • Det undermedvetna sköter alla kroppens processer (det undermedvetna har en exakt blåkopia av en kropp i perfekt hälsa – som en funktion av det högre jaget).
 • Det undermedvetna skyddar och bevarar kroppen (bibehåller kroppens integritet).
 • Det undermedvetna har en mycket strikt moral (som är ytterst personlig).
 • Det undermedvetna är en tjänare som lyder order.
 • Det undermedvetna kontrollerar och lagrar åtta sinnesintryck (via VAKOG och som telepatisk input) – det tar emot intrycken och vidarebefordrar ett urval till medvetandet.
 • Det undermedvetna genererar, lagrar, distribuerar och vidarebefordrar “energi”.
 • Det undermedvetna svarar instinktivt och vanemässigt.
 • Det undermedvetna behöver repetition för att hantera långtidsprojekt.
 • Det undermedvetna är programmerat för att hela tiden söka efter mer – det finns alltid mer att upptäcka!
 • Det undermedvetna är symbolstyrt: det använder och vistas i en symbolvärld.
 • Det undermedvetna tar allting personligt (projicerar).
 • Det undermedvetna arbetar efter minsta motståndets lag.
 • Det undermedvetna kan inte processa negationer (som t.ex. “inte…”)

I denna kurs får du veta och lära dig att all förändring sker på en lägre medveten nivå och det är här som den grundläggande orsaken till problemet finns. Du vet vad du inte vet, att du vet. Ja det är förvirrande och steget före någon verklig livsförändrande genombrottet är tänkt att vara förvirrande.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.